DINING BISTRO

Carleton-Willard Village CCRC

Bedford, MA


COMPLETED NEW DINING BISTRO

DINING BISTRO INTERIOR

DINING BISTRO INTERIOR

NEW DINING BISTRO RENDERING

This venerable non-profit CCRC was developed in 1982 in Bedford, MA a suburban community of Boston by an existing 100 year old retirement home. The Elizabeth Carleton House of Boston, and includes one of the original “Main Street” themed commons areas in the country… in 1985 it added an Auditorium at the end of Main Street and in 2002 a New Wellness Center and Pool at the opposite end in order to meet the needs of its resident population of 235 from its ILU Apartments, Cluster Home Cottages and ALF Units.

The Separate Conservatory style Dining Bistro with seating for 54 has provided a dining venue alternative to the Central Dining Room and Main Street Café. The design of the Bistro includes a clerestory and windows with tinted solar and glare control glass, overlooking a croquet court and putting green with open vistas to the conservation land beyond.


The design evolved through collaboration with Carleton-Willard Village’s CEO, staff and residents. In the purest sense the architecture is a classic contemporary “form follows function” design not only as dictated by the program but also by the site (abutting conservation land and built on a steeply sloping grade), sun orientation and context of the existing buildings.


New Village Centre & Dining Bistro Architectural Model Photographs